Gratis verzending vanaf €59,95
Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Wat zit er in wimperserum?

Hoe ideaal is het om elke dag je wimpers in de smeren met een serum en vervolgens volle, lange wimpers te krijgen? Veel vrouwen zweren bij wimperserums, alleen is dit soms niet zo onschuldig als je denkt. Sommige wimperserums bevatten namelijk ingrediënten die vervelende blijvende bijwerkingen met zich mee kunnen brengen. Daarom moet je van te voren altijd goed kijken of je een betrouwbaar serum koopt. Wat zit er nu precies in een wimperserum? Wij vertellen je graag waar je op kunt letten en wat voor wimperserums je wél veilig kunt gebruiken.  

Soort wimperserum  

Ieder merk wimperserum is anders en zo wisselen ook de ingrediënten per serum. Om te wimpers langer én voller te laten lijken, moet een wimperserum het liefst uit zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bestaan. Toch bestaan er veel wimperserums die vol zitten met chemische ingrediënten. Aangezien deze chemische wimperserums voor nogal wat kritiek hebben gezorgd, is het belangrijk dat je goed nagaat of een wimperserum voldoet aan de EU-wetgeving.  

 

Bimatoprost  

Een ingrediënt dat niet goedgekeurd wordt door de EU-wetgeving en je dus ook beter kan vermijden, is Bimatoprost. Onlangs zijn verschillende wimperserums uit de markt gehaald, omdat deze werkingsstof ernstige en blijvende bijwerkingen met zich mee kan brengen. Zo kregen enkele vrouwen klachten als irritaties aan het oog of zelfs een permanente verkleuring van de iris. Daarom mag Bimatoprost enkel nog gebruikt worden in de medische wereld en niet in cosmetische producten.  

  

Natuurlijke ingrediënten  

Beste wimperserums met natuurlijke of plantaardige ingrediënten kun je wel veilig gebruiken. Controleer wel altijd voor het gebruik het ingrediëntenlijstje om er zeker van te zijn dat er geen chemische bestandsdelen in zitten. Kijk ook of het product op waterbasis is, geen parabenen, formaldehyde of andere schadelijke stoffen bevat. Het veilige alternatief voor Bimatoprost is de werkzame stof Isopropyl CloprostenateDit is een natuurlijk ingrediënt dat de wortels van de wimpers stimuleert en daarmee de groeifase van een wimper kan verlengen. Deze werkstof is volgens de EU-wetgeving wel toegestaan en heeft geen bijwerkingen. Hiernaast bestaan veel veilige wimperserums uit L-Carnitine, Jojoba olie of Castor olie.  

 

RefectoCil Lash & Brow Serum 

Ons RefectoCil Lash & Brow Serum voldoet aan de EU-wetgeving en is door dermatologen en oogartsen helemaal veilig verklaard. Bij dagelijks gebruik krijg je een duidelijk en zichtbaar resultaat binnen 6 weken! Het serum is geschikt voor zowel de wimpers als voor de wenkbrauwen en is vrij van parabenen, parfum, hormonen en Prostamide. Heb je nog vragen over RefectoCil wimperserum en de veiligheid hiervan? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief
Houd mij op de hoogte!
Wij staan altijd voor u klaar!
U kunt telefonisch contact met ons opnemen of uw vraag per mail stellen.

088-9966200
info@refectocil.nl

Uw voordeel bij Refectocil

Snelle levering
Klantbeoordeling 8.8/10
Klantenservice met experts
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld is morgen in huis!
Betalen met iDeal, online betalen via uw eigen bank

Onze socials

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Cookies
Sitemap
crossmenu