Gratis verzending vanaf €59,95
Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Hoe werkt wimperverf?

Wimperverf is in de basis geen ingewikkeld product. Het doet eigenlijk precies wat de naam al laat doorschemeren, je kunt er je wimpers mee verven. Om dit te doen breng je de verf aan op de wimpers en dat betekent dat je toch aan de slag gaat in de buurt van je ogen. Dat zou misschien spannend kunnen zijn wanneer je niet helemaal zeker weet hoe het werkt en waar je op moet letten. We vertellen je daarom graag precies hoe wimperverf werkt en wat erin zit.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Zoals beschreven wordt wimperverf logischerwijs gebruikt om de wimpers te verven, maar de reden waarom dat wordt gedaan verschilt nogal per persoon. Sommigen doen het puur en alleen uit praktische overwegingen. Wimperverf blijft wekenlang zitten, waardoor je al die tijd geen mascara op hoeft te doen. De verf blijft daarnaast ook zitten bij het zwemmen en sporten terwijl mascara dan juist uitloopt. Voor anderen gaat het vooral om het effect van de wimperverf. Zij vinden het mooi dat al hun wimperharen dezelfde kleur krijgen en omdat je wimperverf naar een gewenste kleur kunt mengen stelt het die mensen ook in staat om precies hun eigen of juist een hele andere haarkleur te kiezen. Met name voor mensen met lichte wimpers is de verf een uitkomst, die wimpers worden na het verven veel beter zichtbaar.

De werkzame stoffen

Maar hoe werkt wimperverf dan? Eigenlijk net zoals reguliere haar- of wenkbrauwverf. Die verf wordt in combinatie met waterstofperoxide op de wimpers aangebracht en de peroxide zorgt er dan voor dat de kleur in de haartjes kan trekken en dus 4 tot 6 weken blijft zitten. Omdat het om chemicaliën gaat is het heel belangrijk dat je allereerst voorzichtig test of je er misschien een allergische reactie op krijgt. Dit kun je doen door een beetje van de verf op de binnenkant van je elleboog te smeren. Mocht de verf, de waterstofperoxide of de combinatie daarvan niet geschikt zijn voor jou dan is er ook Refectocil Sensitive. Dit is wimperverf op basis van natuurlijke stoffen en zonder waterstofperoxide. De kans op allergische reacties is daarmee minimaal.

Waterstofperoxide

Een eigenaardig stofje. Eigenlijk is waterstofperoxide normaal water met een zuurstofmolecuul. Dit geeft het ontsmettende eigenschappen. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als middel om de mond te spoelen bij kiespijn, oppervlakten te desinfecteren en zelfs om vlekken uit witte kleding te verwijderen omdat het oxideert. Natuurlijk wil je jouw wimpers mooi kleuren en niet dat deze worden gebleekt door waterstofperoxide. Door met een 3% waterstofperoxide te verven gaan we niet voor bleken, maar ontwikkelen van de kleur. Ook is de combinatie van 3% waterstofperoxide met wimperverf de meest veilige percentage zo dichtbij je ogen. De waterstofperoxide bij de wimperverf zorgt ervoor dat de verf 4-6 weken blijft zitten.

Kleuren mengen

Je kunt de wimperverf van Refectocil mengen om nieuwe kleuren te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zwart en bruin mengen tot je de juiste tint hebt gevonden die exact bij jouw haarkleur past. Je kunt dus precies de kleur krijgen die je graag zou willen. Met de acht verschillende kleuren van Refectocil zijn er oneindig veel opties wanneer je ze met elkaar mengt.

Hoe lang werkt de verf?

Wanneer de verf goed is aangebracht zal deze bij wijze van spreken op de haartjes blijven zitten tot het einde der tijden. Helaas verlies je wimperharen en groeien deze door. Na ongeveer 4 tot 6 weken zal de wimperverf dan ook niet zo goed zichtbaar meer zijn. Je hebt dan al een heleboel nieuwe haartjes en de achtergebleven geverfde haren groeien uit.

Het verschil tussen wimperverf en mascara

Naast dat mascara natuurlijk niet blijft zitten onder de douche of na een lange dag, zijn er nog een aantal andere verschillen. Wimperverf kleurt namelijk alleen de haartjes. Mascara brengt er een (vaak zwarte) laag op aan waardoor de wimpers ook langer en voller kunnen ogen. Sommige mensen kiezen er daarom voor om beide te gebruiken. Door de verf is de kleur dan altijd mooi en met de mascara kun je dan zorgen dat ze voller lijken. Een ander verschil tussen wimperverf en mascara is grappig genoeg dat mascara vaak ook wordt gebruikt om de wimpers langer te laten lijken, terwijl wimperverf daar geschikter voor is. Het kleurt de lichte puntjes aan het uiteinde van je wimpers. Die zag je eerst nauwelijks en daarna zie je ze dan juist heel goed.

Hoe werkt wimperverf? Nu weet je dat!

De volgende keer dat iemand aan je vraagt: ‘hoe werkt wimperverf?’ Kun je dat nu precies uitleggen. De wimperverf van Refectocil is een van de meest verkochte merken wimperverf. Dat komt omdat de werking ervan ruimschoots bewezen is en de wimperverf gemakkelijk is in het gebruik. Wil je ook mooi gekleurde wimpers? Kies dan voor wimperverf van Refectocil!

Abonneer op onze nieuwsbrief
Houd mij op de hoogte!
Wij staan altijd voor u klaar!
U kunt telefonisch contact met ons opnemen of uw vraag per mail stellen.

088-9966200
info@refectocil.nl

Uw voordeel bij Refectocil

Snelle levering
Klantbeoordeling 8.8/10
Klantenservice met experts
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld is morgen in huis!
Betalen met iDeal, online betalen via uw eigen bank

Onze socials

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Cookies
Sitemap
crossmenu