I`m here!

Hoe verwijder ik wimperverf?

 16 mei 2019 Door Erik Ceelen  Wimperverf-info

Je hebt ervoor gekozen om je wimpers een mooie, intense kleur te geven met wimperverf. Na je goed te hebben ingelezen ben je aan de slag gegaan en heb je je uiterste best gedaan om ze goed te verven. Nadat je klaar bent, de verf 10 minuten in hebt laten trekken en deze er vervolgens weer afwast, kijk je in de spiegel. Oeps, dit was niet helemaal de bedoeling! Er zit nog verf op je huid. Dan denk je waarschijnlijk meteen bij jezelf, hoe verwijder ik wimperverf? Niet getreurd, wij geven je de oplossing. Je hoeft echt niet voor gek te lopen wanneer je straks naar buiten gaat. We geven je alle tips die je nodig hebt voor een zo mooi mogelijk resultaat!

Voorafgaand aan het verven

Om te voorkomen dat je bijvoorbeeld je huid mee verft en straks met de vraag ‘hoe verwijder ik wimperverf?’ zit, smeer je voordat je gaat verven eerst een laagje ‘RefectoCil Skin Protection Cream’ op de huid naast de te verven haartjes. Dit werkt overigens ook voor je wenkbrauwen.

Tijdens het verven

Wanneer je je wimpers gaat verven heb je te maken met een inwerkingstijd. Deze staat vaak in de gebruiksaanwijzing van je verf of word je door een ander geadviseerd. Wat je kunt doen om te voorkomen dat je wimpers te donker worden, is een kortere tijd aanhouden dan die wordt aanbevolen. Het liefst de helft. Je wimpers een tweede keer verven en het dan net zo lang laten zitten als de eerste keer is namelijk een stuk makkelijker dan de verf verwijderen.

Na het verven

Ben je klaar met verven, maar zijn de haartjes te donker geworden? Schiet niet gelijk in de stress, na de eerste keer wassen zijn ze vaak al een stuk lichter. Maak dus eerst de hele behandeling af, was je gezicht en kijk na een paar minuten nog eens rustig naar het resultaat.

Zit de verf op je huid? Daar kun je het er juist beter zo snel mogelijk vanaf halen. Hoe langer de verf op je huid zit, hoe moeilijker het eraf gaat. Gebruik hiervoor een Tintremover. De ingrediënten van een tintremover zorgen ervoor dat de verf alleen van de huid gaat en niet van de haren. Zo kan je bij geverfde wenkbrauwen dus ook door de haartjes heen reinigen om een eventueel waasje op de huid te verwijderen.

Wat is een Tintremover?

De Tintremover van RefectoCil is speciaal ontwikkelt om gemakkelijk en snel verfvlekjes te verwijderen. Wanneer je je wenkbrauwen verft komt het weleens voor dat er verfvlekjes op je huid ontstaan. Het voordeel van de Tintremover is dat dit een milde formule is. Op die manier kun je ook op een gevoelige huid gemakkelijk verfvlekjes verwijderen zonder dat dit irritatie of een branderig gevoel teweegbrengt.

De wimpers

Hoewel wimpers in de meeste gevallen zo donker mogelijk mogen, gebeurt het wel eens dat de wimpers te donker zijn geworden. Een tips om de kleur sneller terug te laten lopen is het gebruik van producten op olie-basis. Masseer bijvoorbeeld wat olie over de wimpers. Na enkele dagen zie je de kleur al wat vervagen.

De wenkbrauwen

Zijn je wenkbrauwen te donker geworden? Reinig dan eerst de huid onder de haartjes met een Tintremover. Vaak zien we een waasje ontstaan bij bijvoorbeeld een drogere huid. Wanneer het waasje verwijderd is, is de kleurintensiteit ook minder. Is je wenkbrauw na het reinigen nog te donker dan zou je de huid bij de wenkbrauwen kunnen scrubben of je wenkbrauwen kunnen wassen met een anti-roos shampoo. Je ziet dan dat de intensiteit van de kleur sneller afneemt. Ook producten op olie-basis versnellen dit proces. Denk dan aan je make-up remover of een verzorging voor je wenkbrauwen.

De huid

Heb je verf gemorst op je huid, zoals bijvoorbeeld je vingers? Dit kun je er vrij makkelijk afhalen.
Hiervoor geldt wel, hoe sneller je erbij bent, hoe eenvoudiger de verf te verwijderen is.
Neem een beetje van je Tintremover op een wattenschijfje en reinig de huid.

Wat je vooral niet moet doen

Wees altijd voorzichtig met de gevoelige huid rondom je ogen en je ogen zelf. Deze kan snel geïrriteerd raken. Gebruik dus alleen producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het gebruik rondom je ogen. Ben je de verf aan het verwijderen en begint je huid te tintelen, jeuken of krijg je een branderig gevoel? Stop dan meteen en spoel ze af. Soms kun je de huid dan het beste een tijdje laten rusten voordat je verder gaat. Wanneer je niet blij bent met de kleur én je huid is ook nog eens knalrood dan zul je daar immers niet gelukkiger van worden.

Ben je echt ten einde raad, bel dan een specialist of de klantenservice van het gebruikte merk. Zij geven je graag advies!

Wimperverf verwijderen

Dus mocht jij of iemand anders ooit met de vraag: ‘hoe verwijder ik wimperverf?’ zitten, dan weet jij nu wat je daarmee aan moet.

2 reacties

 1. Laura koot Reply

  Beste Meneer,

  Ik heb een vraag over de refectocil wenkbrauwenverf. Ik heb deze ongeveer een half jaartje geleden gekocht in een winkel. Alleen de verf vervaagd heeel snel en gaat er heel snel af binnen 1 dag veel vervaging en binnen 3 dagen er al zeker af. Nu ben ik langs geweest bij een schoonheidsspecialist alleen word er gezegd dat ik het dan niet goed doe, maar ik begrijp niet waarom 2 cm verf 10 druppels oxidant. Ik heb lichte wenkbrauwen en donker haar dus ik gebruik natural bruin. Weet u wat ik hier mee moet? Met vriendelijke groet Laura.

 2. Erik Ceelen Auteur Reply

  Hi Laura,

  Wat vervelend dat de kleur zo snel vervaagd. De verhouding verf en oxidant is prima. Probeer daarbij te streven naar 10 minuten inwerktijd, alleen dan kunnen we gaan voor een optimaal kleurresultaat.
  Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen als er verdere vragen zijn. 🙂 010-4420366