Gratis verzending vanaf €59,95
Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Hoe breng ik wimperverf goed aan? We vertellen je alles!

Steeds meer vrouwen kiezen er voor om hun wimpers te laten verven. Het geeft een mooi resultaat en je hoeft dan niet iedere dag opnieuw mascara op te doen wanneer je daar geen zin in hebt. Je kunt zelf de kleur kiezen, het gaat er niet af tijdens het sporten of zwemmen en het ziet er super natuurlijk uit. De voordelen zijn daarmee duidelijk, maar nu moeten je wimpers natuurlijk nog wel eerst geverfd worden. Je kunt dit bij de schoonheidsspecialiste laten doen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Met een vaste hand, een goede voorbereiding en voldoende kennis hoeft het geen ingewikkeld karwei te zijn. Voor je het weet heb jij dan ook zulke mooie wimpers!

Wat heb je allemaal nodig

Voordat je je wimpers gaat verven heb je daar natuurlijk verf voor nodig, maar ook een aantal andere benodigdheden. Zorg dat je deze bij elkaar hebt gezocht en leg ze netjes bij elkaar neer zodat je niet hoeft te zoeken wanneer je begint. Je hebt het volgende nodig:

  • Wimperverf
  • Waterstofperoxide 3%
  • Een bakje dat niet van metaal is
  • Een kwastje
  • Wattenschijfjes
  • Een bakje met water
  • Olie-vrije make-up remover
  • Siliconen pads en/ of beschermende crème
  • Tintremover

Mengen van kleur

Deze stap is optioneel. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je voor zwart gaat, dan hoef je natuurlijk geen kleuren met elkaar te mengen. Sommige kleuren geven een ongewenst effect in combinatie met de kleur van jouw wimpers. Wil je een donkerbruine kleur, dan is het vaak verstandig om bruin met zwart te mengen zodat je zeker weet dat jouw wimpers uiteindelijk ook donkerbruin worden. Wanneer je hier voor kiest doe je bijvoorbeeld twee delen bruin op een deel zwart in een bakje en meng je dit door elkaar. Voor het meest intensieve effect ga je voor blauw zwart.

Voorbereiding

Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding doe je een dag voordat je jouw wimpers gaat verven. Om te voorkomen dat je een allergische reactie rond je ogen krijgt test je een dag van tevoren even hoe jouw huid reageert op de verf. Breng een klein beetje aan op de binnenkant van je elleboog om dit te testen. Heb je een dag later nog steeds nergens last van? Dan kun je aan de slag!

Maak met de olie-vrije make-up remover en de wattenschijfjes goed je wimpers schoon. Dit doe je ook wanneer je geen make-up op hebt!

Breng nu een dun laagje beschermende crème aan rondom je wimpers of kies voor de Silicone Pads, dan breng je alleen crème aan op je bovenste ooglid.

Neem nu je mengbakje of Artist Palet, neem 1 cm verf en 5 druppels waterstofperoxide 3%.
Dit is de oxidant die er voor zorgt dat de verf goed in jouw wimpers blijft zitten. Doe je dit eerder, dan begint het oxidatieproces al en werkt de verf minder goed tegen de tijd dat je het op je wimpers aanbrengt.

De verf aanbrengen

We horen je al denken, hoe breng ik de wimperverf nu goed aan? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Begin met één oog en gebruik het kwastje om de verf op je wimpers aan te brengen. Probeer alle wimperharen goed te raken tot zo dicht mogelijk op je huid, zonder daadwerkelijk je huid te raken. Laat het daarna 10 minuten inwerken zoals aangegeven staat op de verpakking. Haal de verf er vervolgens af met een vochtig wattenschijfje. Herhaal dit proces voor je andere oog.
Je zou ook een mascara-borsteltje kunnen gebruiken.

Schoonmaken

Nadat je de wimpers van een oog hebt geverfd neem je de verf al weg met een vochtig wattenschijfje. Ben je klaar met beide ogen, gebruik dan nog een keer de Tintremover om alle achtergebleven restjes weg te halen. Je ogen zijn dan helemaal schoon en je wimpers zijn mooi geverfd!

Mooie wimpers

Hoe breng ik wimperverf goed aan? De volgende keer dat je deze vraag voorbij hoort komen kun jij er nu goed antwoord op geven. De eerste paar keren dat je dit zelf doet zou het zomaar zo kunnen zijn dat het niet helemaal lukt. We hopen dat je met deze informatie nu weet hoe je zelf wimperverf goed aanbrengt en dat jouw wimpers er prachtig uit komen te zien! We hebben in ons assortiment alles wat je nodig hebt om hiermee aan de slag te gaan, dus bestel snel jouw wimperverf van RefectoCil.

Abonneer op onze nieuwsbrief
Houd mij op de hoogte!
Wij staan altijd voor u klaar!
U kunt telefonisch contact met ons opnemen of uw vraag per mail stellen.

088-9966200
info@refectocil.nl

Uw voordeel bij Refectocil

Snelle levering
Klantbeoordeling 8.8/10
Klantenservice met experts
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld is morgen in huis!
Betalen met iDeal, online betalen via uw eigen bank

Onze socials

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Cookies
Sitemap
crossmenu