Gratis verzending vanaf €59,95
Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Hoe breng ik wenkbrauwverf aan?

Het verven van de wenkbrauwen is een ideale uitvinding voor veel vrouwen. Heb je lichte wenkbrauwhaartjes van jezelf en wil je deze donkerder hebben? Of ga je op vakantie en wil je in het zwembad kunnen springen zonder dat je wenkbrauwpotlood uitloopt? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het handig is om je wenkbrauwen te verven, maar hoe breng je wenkbrauwverf eigenlijk aan? Onderstaand stappenplan beschrijft precies hoe je dit het beste kan doen en waar je op moet letten!

Voorbereiding

Zoals je misschien wel vaker hebt gehoord: goede voorbereiding is key. Zorg ervoor dat je de juiste producten en benodigdheden in huis hebt. Dit wil zeggen dat je de juiste kleur verf hebt gekozen én bijbehorende benodigdheden hebt verzameld. Denk hierbij aan een oxidant, mengbakje, penseeltje, beschermingscrème, wattenschijfjes, gezichtsreiniging en eventueel een Tintremover. Zo kun je goed voorbereid aan de slag!

Reinigen

Vóórdat je begint met verven, zorg je dat de huid schoon is en er geen make-up meer op je gezicht zit. Houd er rekening mee dat je de huid schoonmaakt met een reiniging zonder olie! Olie kan er namelijk voor zorgen dat de verf niet goed meer pakt. Maak na het reinigen je gezicht goed droog.

Verf mengen

Als de huid en haartjes gereinigd zijn kun je beginnen met het mengen van de verf met een oxidant. De hoeveelheid te maken verf ligt aan de hoeveelheid haartjes die je wil verven, maar over het algemeen geldt 1 cm verfpasta met 5 druppels oxidant liquid OF 1 cm verfpasta met 7 druppels oxidant crème voor beide wenkbrauwen.

Allergietest

Voordat je met wenkbrauwverf aan de slag gaat wil je dus, zeker nu, weten of je er misschien allergisch voor bent. Daarvoor bestaat de allergietest. Wanneer je nog nergens last van hebt maar met een nieuw product aan de slag gaat, kun je ook een zelftest uitvoeren. Je smeert dan een klein beetje van het product op de binnenkant van je elleboog en plakt hier een pleister overheen. Wanneer je daar 24 tot 48 uur later nog steeds geen last van hebt gekregen ben je niet allergisch voor de stoffen in het product. Krijg je wel last, dan weet je dat het product niet geschikt is voor jou. Gelukkig heb je dan slechts een heel klein plekje met een allergische reactie, in plaats van gezwollen ogen of zelfs een heel gezwollen gezicht.

Verf aanbrengen

Breng de verf vervolgens aan met een penseeltje. Probeer alle haartjes goed te bedekken met verf, verf met de haargroei richting mee en tegen de haargroei richting in. Om te voorkomen dat de verf op de huid pakt, kun je een dun laagje beschermingscrème rondom wenkbrauw aanbrengen. Laat de verf 5 tot 10 minuten inwerken en check tussendoor of je haartjes niet te donker worden. Bij 10 minuten ga je voor de optimale kleur en de houdbaarheid van de kleur.
Een praktische tip bij het verven van wenkbrauwen: zodra je de wenkbrauw in de verf hebt gezet zet je je timer, vervolgens ga je naar de tweede wenkbrauw en zet je een tweede timer. Zo weet je zeker dat de inwerktijd bij beide wenkbrauwen even lang is.

Verf verwijderen

Het verwijderen van de verf is heel simpel. Leg een vochtig wattenschijfje aan het begin van de wenkbrauw en veeg langzaam naar het uiteinde, waardoor je zo goed als alle verf meeneemt. Dit kun je net zo lang herhalen totdat de verf helemaal weg is. Mocht er toch een beetje verf op de huid gekomen zijn, kun je dit verwijderen met de Tintremover. Met de Tintremover kun je ook door de haartjes heen, want het haalt alleen de kleur van de huid en niet van de haren. Geef je wenkbrauwen wat extra aandacht met de Styling Gel en geniet van mooi geverfde wenkbrauwen!

Zelf wenkbrauwen verven

In het begin zul je nog moeten ontdekken welke manier van werken het beste bij jou past, maar na het lezen van dit stappenplan weet je in ieder geval hoe je op een goede manier wenkbrauwverf aanbrengt! Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en bestel alle producten en benodigdheden in de webshop van RefectoCil.

Abonneer op onze nieuwsbrief
Houd mij op de hoogte!
Wij staan altijd voor u klaar!
U kunt telefonisch contact met ons opnemen of uw vraag per mail stellen.

088-9966200
info@refectocil.nl

Uw voordeel bij Refectocil

Snelle levering
Klantbeoordeling 8.8/10
Klantenservice met experts
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld is morgen in huis!
Betalen met iDeal, online betalen via uw eigen bank

Onze socials

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Cookies
Sitemap
crossmenu