Gratis verzending vanaf €59,95
Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Alles wat je moet weten over wimperverf allergie

Iedereen wil er natuurlijk leuk uit zien. Voor zij die lichte haartjes op hun wimpers en wenkbrauwen hebben is de keuze voor een andere kleurtje al snel gemaakt. Er zijn dan altijd verschillende opties, zoals bijvoorbeeld mascara of een wenkbrauwpotlood. Toch zijn er maar weinig opties die zo goed werken als wimperverf. Hiermee geef je je haartjes een mooie, egale en natuurlijke kleur die veel langer blijft zitten dan andere producten. Steeds meer vrouwen kiezen hier dan ook voor, maar daar komen ook weleens vervelende verhalen uit voort. Allergische reacties en enge foto’s waarbij het misging doen dan de ronde en plotseling zijn we allemaal bang voor een product dat echt niet zo spannend hoeft te zijn. Daarom geven we je in dit stuk alle informatie die je nodig hebt om veilig en goed geïnformeerd gebruik te maken van wimperverf. Lees dus snel verder!

Wat is een wimperverf allergie precies?

Een wimperverf allergie is in vrijwel ieder geval een haarverf allergie. In de verf zitten dan enkele of meerdere stoffen waar de huid op reageert. Het gevolg is dat de huid droog en branderig wordt, er bultjes ontstaan, het er rood uitziet en zelfs ontstoken kan raken. Dat is natuurlijk niet prettig, dus dat willen we voorkomen! We onderscheiden twee specifieke haar- en dus wimperverf allergieën, waar in totaal naar schatting slechts 1 op de 250.00 mensen last van kunnen hebben.

Resorcinol-allergie

Resorcinol is de naam van een chemische verbinding. Deze verbinding komt voort uit de groep dihydroxybenzenen. Een hele mond vol! Deze verbinding wordt gebruikt in sommige haarverfproducten waaronder ook wimperverf en als keratolyticum (oftewel schilferoplosser) in bepaalde shampoo’s. Een allergie voor resorcinol is behoorlijk zeldzaam, maar wanneer je vaak je haar verft is de kans groter dat je in aanraking komt met het stofje. Wanneer je deze allergie hebt  ontstaat een vorm van eczeem op de huid waar de resorcinol contact mee heeft gemaakt. Dit is een afweerreactie van het immuunsysteem. Wanneer je de resorcinol goed verwijdert en in de toekomst vermijd hoef je hiermee niet naar de arts of dermatoloog. Blijft de eczeem lang hangen, dan kun je hier alsnog voor kiezen.

 

PPD-allergie

De PPD-allergie is een stukje heftiger dan die voor Resorcinol. De volledige naam van het stofje is p-fenyleendiamine. Dit zit in de meeste soorten permanente haarverf, maar ook in tijdelijke haarverf, wimperverf, wenkbrauwverf en tijdelijke henna tatoeages. Een allergische reactie op deze stof bestaat uit jeuk, zwelling, roodheid en zelfs blaren of ontstoken lymfeklieren. Er is geen direct medicijn tegen deze reactie, maar wanneer je er echt veel last van hebt is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de dokter of dermatoloog. Let er daarnaast op dat bepaalde verfsoorten waar expliciet geen PPD in zit dan wel een broertje of zusje bevatten, zoals PTD. Ben je allergisch voor PPD, dan ben je dit ook voor PTD en de andere aanverwante soorten. Neem bij twijfel altijd contact op met de fabrikant om hier zeker van te zijn.

 

Allergietest

Voordat je met wimperverf aan de slag gaat wil je dus, zeker nu, weten of je er misschien allergisch voor bent. Daarvoor bestaat de allergietest. Dit kun je op twee verschillende manieren doen.

Bij een arts

Een (huis-)arts of dermatoloog kan een allergietest voor je uitvoeren. Het grote voordeel hiervan is dat je voor verscheidene stoffen wordt getest en er precies achterkomt welke allergie je hebt. Het nadeel is dat zo’n test pas wordt vergoed op het moment dat je al last hebt of hebt gehad, waardoor je pas met terugwerkende kracht zekerheid hebt.

 

Zelftest

Wanneer je nog nergens last van hebt maar met een nieuw product aan de slag gaat, kun je ook een zelftest uitvoeren. Je smeert dan een klein beetje van het product op de binnenkant van je elleboog en plakt hier een pleister overheen. Wanneer je daar 24 tot 48 uur later nog steeds geen last van hebt gekregen ben je niet allergisch voor de stoffen in het product. Krijg je wel last, dan weet je dat het product niet geschikt is voor jou. Gelukkig heb je dan slechts een heel klein plekje met een allergische reactie, in plaats van gezwollen ogen of zelfs een heel gezwollen gezicht.

 

Wat moet je doen als je toch je wimpers wilt verven?

Je weet nu welke stoffen het risico op een allergische reactie met zich meedragen, hoe dat zich uit, hoe je dit kunt testen en wat je moet doen als je een reactie krijgt. Neem deze dingen allemaal mee in je zoektocht naar een geschikte wimperverf. Blijk je daadwerkelijk een allergische reactie te hebben op wimperverf, dan kun je nog kiezen voor volledig natuurlijke soorten. Met name voor PPD/PTD allergieën is het dan erg belangrijk dat je goed oplet op de inhoud. Er moet namelijk ook geen aanverwante soort stof in zitten. Heb je nergens last van na je zelftest? Dan kun je wimperverfproducten gerust gebruiken. Veel succes!

Abonneer op onze nieuwsbrief
Houd mij op de hoogte!
Wij staan altijd voor u klaar!
U kunt telefonisch contact met ons opnemen of uw vraag per mail stellen.

088-9966200
info@refectocil.nl

Uw voordeel bij Refectocil

Snelle levering
Klantbeoordeling 8.8/10
Klantenservice met experts
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld is morgen in huis!
Betalen met iDeal, online betalen via uw eigen bank

Onze socials

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Cookies
Sitemap
crossmenu